FETT-801495

Het creëren van een welverdiend tweede leven van waardevolle whisky geschiedenis begint bij het begin. Een van de eerste distilleerderijen van Schotland was Fettercairn.  Op het Fasque Estate werd in 1824 een oude mais molen omgetoverd tot een distilleerderij. Het is opgebouwd en uitgebreid door de vader van de Britste Minister-President William Ewart.

Fettercairn is idyllisch gelegen, ten westen van het Cairngorms National Park, nabij Laurencekirk. Tussen het rijkelijke boerenlandschap straalt het pand klasse uit, met haar witte muren en een authentieke pagoda dak. Voor zowel het brouw- en distilleerproces wordt het pure water uit de nabijgelegen beek Cauldcots gebruikt. Een unieke stap in het distilleerproces zorgt samen met het pure water voor een zeer verfijnde spirit. Deze spirit rijpt vervolgens tot in de perfectie in zowel Amerikaans eikenhout, als in hergebruikte sherry vaten. Er ontstaat een complexe whisky met gelaagde en pure smaken, opgepikt uit de authentieke houten vaten.

De puurheid van distilleerderij en de schoonheid van het landschap maken van Fettercairn ‘de Eenhoorn van Schotland’. Het symbool van puurheid, onontdekte schoonheid en een volledig unicum.

Dit verdient een eervol tweede bestaan.

Een gezelschap voor alle memorabele momenten van jouw leven.

De Botay FETT-801495.

FETT801495.A1
Prestige

Classy, eerlijk en puur.

UITVERKOCHT
FETT801495.A2
Executive

Robuust, levendig en avontuurlijk.

79,95
  • nog 2!
  • exclusief verzendkosten
FETT801495.B
Timeless

Tijdloos, strak en modebewust.

79,95
  • exclusief verzendkosten
FETT801495.C
Deluxe

Origineel, chique en groots.

79,95
  • exclusief verzendkosten

Let op: elk exemplaar verschilt van elkaar door een variatie aan unieke kenmerken. De weergegeven foto’s dienen als voorbeeld voor de gehele serie. De geleverde Botay is in dezelfde stijl, maar kan afwijken van de foto.

Levering normaliter 1-2 werkdagen, wegens COVID-19 kan dit anders zijn.